Ajourføringskursus 2018 gav en ordentlig omgang genopfriskning

Var du selv med til Ajourføringskursus i marts, eller nåede du det ikke denne gang? Læs med her og se, hvorfor Energivejleder Marius Mathiesen fra firmaet Alt Kan Lade Sig Gøre synes, det var rigtig godt at deltage − og at få tjekmærket ”Opkvalificeret 2018”.

Energivejlederens Ajourføringskursus var et tilløbsstykke i marts 2018 og med samlet over 150 tilmeldte fordelt over fem byer. Energivejleder og tømrer Marius Mathiesen fra firmaet Alt kan Lade Sig Gøre, var en af dem, der var med i Høje Taastrup, og her fortæller han, hvad han fik ud af det:

”Selvom jeg har arbejdet med energirenovering i flere år, lærte jeg klart noget nyt og fik en ordentlig omgang genopfriskning af, hvad vi har i ”værktøjskassen” – lige fra nyttige links til tippet om at lade være med at efterisolere krybekældre.”

Tværfaglighed er ikke så tosset
Ajourføringskurset i år handlede en del om tæthed, fugt og ventilation, og om hvordan klimaskærm og ventilation spiller sammen. For eksempel er der ikke den store besparelse ved at blot at udskifte vinduer i et hus med et udtjent oliefyr. Det hele giver for alvor mening, når der samtidig installeres en ny varmepumpe i stedet for oliefyret.

”Det var godt at få fokus på det tværfaglige igen, og jeg lærte faktisk også en del ved at lytte til de spørgsmål, de andre deltagere stillede og fik svar på. Også på den måde er det godt at være sammen med Energivejledere, der arbejder med andre fag end ens eget,” siger Marius Matthiesen.

Boligejeren vil have komfort
”I mindre grupper arbejdede vi sammen på tværs af byggefag med cases, hvor boligejerens komfort var i centrum. Vi var inde på, at boligejerne ofte er mere interesseret i at slippe af med træk og kuldenedfald end i at høre om besparelser og meget lange tilbagebetalingstider. Det er god viden både for os, der arbejder med klimaskærm, og for dem der arbejde med installationer.”

Kompetente undervisere
”Tiden fløj afsted og kurset var rigtig godt tilrettelagt Det er virkelig en fornøjelse at mærke undervisernes store engagement og viden på vores område. De tager vores arbejdsmæssige udfordringer som Energivejleder alvorligt. De ved tydeligvis, hvad de har med at gøre og har et højt erfaringsgrundlag.”

Tjekmærket for opkvalificering er vigtigt
”Jeg kan også godt lide, at Ajourføringskurset er baseret på gennemprøvede energiløsninger fra Videncenter fra Energibesparelser i Bygninger. Og så spiller tjekmærket en stor rolle for mig. Jeg kan lide, at der står ”Opkvalificeret 2018” ud for mit navn, og jeg er ret sikker på, at mine kunder også lægger mærke til det,” slutter Marius Mathiesen.

Ajourføringskurset og tjekmærket for opkvalificering er en af ordningens grundpiller.  Du kan se præsentationerne fra kurset her.

Add a Comment

You must be logged in to post a comment