SMV’er er også et marked for Energivejlederne

Små og mellemstore virksomheder har også brug for en Energivejleder, og nogle medlemmer oplever at blive kontaktet for at finde og realisere energibesparelser i værksteder, butikker eller produktioner. I maj måned sendte sekretariatet en pressemeddelelse ud om emnet, baseret på Energivejleder Martin Nordlys erfaringer.

Energivejlederen har meget at byde på, ikke kun i forhold til parcelhuse og etageejendomme. Også de mange SMV’er, der er i Danmark, har brug for vejledning og veludførte løsninger på energiområdet. For at få det budskab ud, har sekretariatet udsendt en pressemeddelelse i maj måned. I pressemeddelelsen hedder det bl.a.:

Fra pressemeddelelsen
Næsten 200.000 kr. sparet på den årlige elregning. Det er det lysende klare resultat af en energigennemgang hos lastbilværkstedet H.E. Jørgensen i Haslev. 700 lysstofrør er nu skiftet ud med LED-lys. Det er Martin Nordly, Energivejleder og ejer af firmaet Green Tech FM, som dermed har skåret store lunser af værkstedets energiregning.

Torben Richardt Hansen, sekretariatsleder for Energivejlederordningen, vurderer, at for mange SMV’er overser fordelene ved energiforbedringer. Han peger på, at der er store energibesparelser at hente, og at det er nærliggende for en lille virksomhed at hente en lokal Energivejleder ind til opgaven:

”Energivejlederen er uddannet til at udføre og vejlede om energirenovering af høj kvalitet – og kan hjælpe både private og erhvervsdrivende. Energivejlederen kan se, hvad der tjener kunden bedst – også på tværs af håndværksmæssige fagområder.”

Nyt kursus: Butik, Erhverv og Produktion
Til november afholder Teknologisk Institut et kursus for Energivejledere på niveau 2, der retter sig mod energibesparelser hos små og mellemstore virksomheder. Kurset hedder Butik, Erhverv og Produktion og præsenterer et beregningsværktøj målrettet SMV’er. Der vil være såvel introduktion og øvelser. Beregningsværktøjet er allerede nu er tilgængeligt på medlemssektionen.

Se den aktuelle kursusoversigt her