Derfor er jeg med i et netværk og til Energitræf

Ordrer til en værdi af op til ½ mio. kr. En god håndfuld nye kontakter og mange interessante henvendelser. Det er blandt de meget kontante resultater, som Energivejleder Michael Raaberg fra Thaysen & Co. A/S har med hjem fra Energitræf i Roskilde. Også Energivejleder Marius Mathiesen fra firmaet Alt Kan Lade Sig Gøre er rigtig tilfreds med at have brugt en lørdag sammen med boligejere, der gerne vil energiforbedre deres bolig.

Det kan betale sig at investere tid i et netværk, som handler om energirenovering, hvis man gerne vil bringe sin Energivejlederuddannelse i spil. Sådan ser både Michael Raaberg og Marius Mathiesen på det. De er begge Energivejledere og har gennem Energihåndværkernetværket under Grøn Puls i Roskilde været til stede med stande på Energitræf 2015 i januar for boligejere.

VVS-mester Michael Raaberg er medejer af firmaet Thaysen & Co. A/S og glæder sig over en række nye ordrer. Han siger:

”Alle ansatte i vores firma er Energivejledere, og vi satser bredt på hele spektret af energirenovering, ikke kun på fx solceller. At være med til Energitræf betyder nye kontakter til potentielle kunder og er med til at sikre fremtidig omsætning.”

Thaysen & Co. fik opmærksomhed på Energitræffet ved at have en varmepumpe opstillet på standen. Det giver boligejerne anledning til at stille spørgsmål, og så er dialogen i gang, fremhæver han. Desuden arbejder firmaet meget målrettet med opfølgning, og de aflægger gerne hr. og fru Danmark et besøg i weekenden for at fortælle om løsningsforslag og finansiering. Det er nemlig dér, boligejerne har bedst tid og mulighed for at træffe fælles beslutninger.

Bygmester Marius Mathiesen har sit eget enkeltmandsfirma Alt Kan Lade Sig Gøre. Og det kan lade sig gøre at få foden inden for hos boligejerne gennem et Energitræf. Marius Mathiesen er vant til at sælge sig selv, og ude på sin stand bryder han isen ved at spørge boligejerne, om de synes, deres hus er, som det skal være, eller om det kunne trænge til noget energiforbedring. Han har speciale i isolering af vægge og tætning af huse og havde en vinduesmodel med på sin stand.

”Det er min erfaring, at boligejerne bliver glade for at få nogle få konkrete løsningsforslag til energirenovering. Der er så mange muligheder, og boligejerne kan have svært ved at overskue, hvad der giver mest mening at udføre. Så jeg lytter og gør det ukompliceret ved at pege på nogle få håndfaste muligheder for energibesparelser,” siger han.

Han sætter pris på Energivejledernetværket i Roskilde, dels fordi han dér møder andre med samme faglige interesse som han selv, dels fordi medlemmerne i netværket er gode til at give hinanden arbejde.

Marius Mathiesen havde i øvrigt lånt en Energivejleder roll-up til formålet og havde også Energivejleder brochurer med til Energitræffet. Og så er han ved at få lavet reklamefolie til sin bil, der skal skilte med, at han er Energivejleder.