Du kan hjælpe førstegangskøbere med at træffe det rigtige valg

Energistyrelsen har lanceret en hjemmeside fyldt med gode råd til førstegangskøbere om at spare energi og gøre huset mere klimavenligt. Som energivejleder er du en vigtig hjælp for nybagte boligejere, så hjemmesiden er også relevant for dig.

Som oftest går unge førstegangskøbere straks i gang med forberedelserne til renoveringen af deres kommende bolig. Boligen skal have et moderne præg i form af lyse rum og højt til loftet, og samtidig skabe rum for rare omgivelser. Trangen til at forny de nyindkøbte gamle huse giver samtidig ”et åbent vindue” for at energiforbedre husene; det er lettere at energirenovere, når de unge boligejere alligevel går i gang med renoveringen af deres kommende bolig.

Derfor har Energistyrelsen under titlen Kom godt fra start i dit nye hus! lanceret en mindre kampagne og en særlig hjemmeside med gode råd og inspiration til førstegangskøbere.

[gap height=”20″]

Energivejlederens rolle

Men det kan være svært som førstegangskøber, at have alle faktorer in mente under forberedelserne af sit nye hjem. Og det er her, at du, som Energivejleder, kommer ind i billedet. Daglig leder af Energivejledersekretariatet Kai Borggreen siger:

”Som Energivejleder er du en naturlig sparringspartner for de unge husejere. Hjemmesiden giver ikke bare inspiration til boligejerne, men også til dig som Energivejleder om, hvordan du kan komme i dialog med førstegangskøberne om at inkludere energiforbedringer, når de alligevel vil modernisere – særligt hvis huset har energimærke D eller dårligere. Selvom Energivejledere allerede har en masse viden om energibesparelser, er der mange gode argumenter at hente til selve dialogen.”

[gap height=”20″]

Gode råd til kommende og nuværende boligejere

På hjemmesiden kan førstegangskøbere læse mere om, hvordan boligejere i ældre huse har opnået et bedre energimærke, og hvordan det er muligt at finde husets energimærke frem. Der er også en masse gode råd til relevante tiltag i forskellige hustyper, for eksempel til 60-70’er parcelhuset, murermestervillaen eller landhuset. Desuden finder man som førstegangskøber også råd til, hvordan man som boligejer kan vurdere indeklimaets kvalitet – og meget mere.

Men det er ikke kun førstegangskøberne, der kan få gavn af siden. Nuværende boligejere kan også få gavn af de gode råd på hjemmesiden, og samtidig kan siden give inspiration til din vejledning.

Find siden her: Dit første hus

[gap height=”20″]

Sommerferielukket

Vi holder sommerlukket i perioden mandag d. 22. juli til og med fredag d. 2. august 2019. Sidste frist for bestilling af materialer er onsdag d. 17. juli.