Energitræf i Roskilde: Boligejere og Energivejledere i øjenhøjde 

Grøn Puls er navnet på et partnerskab, der sætter energirenovering på dagsordenen i Roskilde Kommune. Målsætningen er at skabe jobs, nedsætte CO2-udledningen og medvirke til, at det lokale forsyningsselskab kan opfylde sin energispare-forpligtelse. Et af de seneste konkrete tiltag er et vellykket Energitræf i Roskilde midt i januar, hvor også en række Energivejledere gav inspiration og vejledning til de fremmødte boligejere.

130 interesserede og engagerede boligejere mødte op til Energitræf 2015 i Roskilde for at få en snak med lokale energihåndværkere, hvoraf hovedparten er Energivejledere. De kunne også høre om Roskilde Kommunes energiplanlægning og få mere at vide om, hvad Energitjenesten fremhæver af alternative opvarmningsformer til oliefyr. På Energitræffet satte Grøn Puls 20 gratis energitjek på højkant til boligejerne.

En af drivkræfterne bag Grøn Puls og Energitræffet er projektleder Tine Klitgaard. Hun siger:

”Vi er meget glade for den store tilslutning til vores arrangement i Roskilde. Hensigten med Grøn Puls er blandt andet løbende at informere både boligejere og virksomheder om potentialet for energiforbedringer. Energitræffet viste sig at være en god måde at få energivejlederne og boligejerne til at mødes. Grøn Puls har også fokus på at få flere lokale håndværkere til at se energirenovering som et potentielt forretningsområde. Gennem vores energihåndværkernetværk kan de nemt kompetenceudvikle, dele viden og ikke mindst give hinanden opgaver.”

Grøn Puls er et partnerskab, som består af tre aktører, der gennem energirenovering understøtter hinandens målsætninger: erhvervsFORUM Roskilde arbejder for vækst og jobskabelse for de lokale håndværkervirksomheder, Roskilde Forsyning vil sikre sig, at spareforpligtelserne kommer i hus, og Roskilde Kommune ønsker et nedsat CO2-udslip.

Energitræffet blev arrangeret af Grøn Puls i samarbejde med Energistyrelsen, Energitjenesten, Teknologisk Institut og Bolius. Roskilde Kommune støttede arrangementet via Klimafonden.

Se mere om Grøn Puls Energihåndværkernetværk her