Juni 2024
REMINDER

Husk at bestille materialer

For at sikre, at du ikke står uden produktkort og andre materialer over sommeren, skal du huske at bestille materialer senest den 11. juli.

Energivejleder-sekretariatet holder telefonen åben over sommeren, men sender ikke materiale ud i perioden den 15. juli til den 26. juli 2024 (uge 29-30).

I uge 31 vil det være muligt at få tilsendt materialer.

Vi ønsker alle en god sommer!

NYHEDSBREVE

Vi sætter pris på din tålmodighed

Vi glæder os til at kunne dele vores nye nyhedsbrevs-løsning med dig snart, og vi ser frem til at genoptage vores regelmæssige kommunikation.

Vi beklager, at du ikke har hørt fra os i et stykke tid. Vi har oplevet nogle udfordringer med vores hidtidige nyhedsbrevs-medie. Vi ved, hvor vigtigt det er for dig at modtage opdateringer og nyheder fra os, så vi er i fuld gang med at arbejde på en ny og forbedret løsning, som lanceres efter sommerferien.

FOKUS

Nye krav til energieffektivisering

Der sker meget på energiområdet for tiden, og det er vigtigt, at du som Energivejleder er opdateret.

Et af de mest betydningsfulde emner lige nu er de kommende ændringer i Bygningsdirektivet og Energieffektiviseringsdirektivet – og især med henblik på nye krav til energieffektiviseringer i eksisterende bygninger.

Vi giver dig her et indblik i direktiverne og hvad de betyder for dig som Energivejleder:

Bygningsdirektivet – fokus på energieffektivisering
Bygningsdirektivet stiller skarpe krav til reduktion af primærenergiforbruget i boliger. Ifølge direktivet skal primærenergiforbruget i boliger reduceres med:

  • Mindst 16% i 2030 i forhold til 2020
  • Mindst 20-22% i 2035
  • Derefter lineært hver femte år indtil Zero Energy Buildings (ZEB) i 2050.

Derudover fastslår direktivet, at mindst 55% af denne reduktion skal opnås gennem renovering af de 43% dårligste bygninger. Læs mere her.


Hvad betyder det for dig som Energivejleder?
De nye krav betyder, at du skal være forberedt på at vejlede om omfattende renoveringer i eksisterende boliger. Du skal kunne rådgive om de mest effektive metoder til at reducere energiforbruget og opnå de nødvendige besparelser.

Som Energivejleder har du den helhedsorienterede tilgang, som kan være en klar fordel, når Bygningsdirektivet og Energieffektiviseringsdirektivet skal implementeres. Energirenoveringer bør nemlig ikke kun fokusere på energibesparelser, men også på indeklima, komfort og bygningens levetid.


Løbende information
Implementeringen af Bygningsdirektivet og Energieffektiviseringsdirektivet vil have en stor indflydelse på dit arbejde i de kommende år. Derfor er det vigtigt, at du holder dig opdateret og forbereder dig på de ændringer, der kommer.

Vi vil løbende informere om de nyeste retningslinjer og krav, så du kan give den bedst mulige rådgivning til dine kunder og bidrage til at opnå de nationale og europæiske mål for energieffektivitet.

KURSUS

DER ER STADIG LEDIGE PLADSER

Skab bedre forudsætninger for øget aktivitet og dermed større omsætning i din virksomhed, når du og dine kolleger har styr på renoveringsløsninger og grøn omstilling. Bliv uddannet på kurserne:

Klimaskærm

HVORNÅR?
🟢 3-dags kursus den 24. september til 26. september i Aarhus.

HVAD FÅR DU?
Ved at deltage på 3-dages kurset sikrer du dig en ny og bredere viden, der kombinerer din bygnings- og installationstekniske viden med nye løsningsmuligheder på energieffektiviserings- og energibesparelsesområdet til gavn for den enkelte kunde og bygningsejer.

Du får den relevante energifaglige efteruddannelse, som gør dig i stand til at finde de mest oplagte energirenoveringsforslag, udregne energibesparelser og udføre arbejdet rigtigt.

Termografering

HVORNÅR?
🟢 1-dags kursus den 9. oktober i Aarhus.

HVAD FÅR DU?
Få styr på anvendelse af termografering til screening af bygninger og på de muligheder, termograferingen skaber for professionelt at formidle dine anbefalinger til forbedringer på bygningen.

Kurset er tilrettelagt for bygningshåndværkere og installatører, der som energivejledere beskæftiger sig med varmeisolering og andre energibesparende foranstaltninger i både små og store bygninger.