Aktuelt i denne måned, maj 2019

Husejere spørger håndværkeren til råds – men har ikke øje for energiforbruget

Husejerne spørger ofte dig og dine kolleger om råd – og det åbner døren for, at Energivejledere kan sælge flere løsninger til at forbedre husets energistandard.

Over 40 % af husejerne spørger en håndværker, når de søger råd i forbindelse med energirenovering – og 11 % svarer, at de specifikt spørger en håndværker, der er Energivejleder. Dermed er håndværkeren – og særligt den energiuddannede håndværker – husejerens mest anvendte kilde til rådgivning.

Samtidig er der en tendens til, at husejere overvurderer deres egen boligs energimæssige fortræffeligheder. Kun 8 % af husejerne vurderer, at deres bolig er i energimæssig dårlig tilstand. Men faktum er, at hele 34 % af boligerne har energimærke E eller værre og dermed er i en dårlig forfatning.

Det viser tal fra ”Byggeriets Energianalyse 2019”, som Dansk Byggeri står bag.

Vigtigt at være opsøgende – og tal med husejeren

Leder af Energivejledersekretariatet Kai Borggreen siger:
”Tallene fra Byggeriets Energianalyse viser, at mange husejere tror, deres bolig er i en langt bedre energimæssig stand, end den reelt er. Dermed når mange af dem sandsynligvis aldrig frem til at tale med Energivejlederen om at energiforbedre den. Det betyder, at det er vigtigt som Energivejleder at være opsøgende.” Han fortsætter:

”Et godt tip i den forbindelse er, at tjekke om boligen har et energimærke, inden man skal besøge en husejer. Hvis boligen har det, og det er energimærke E eller dårligere, giver det et godt grundlag for at tale med husejeren, om vedkommende har tænkt på, at boligen kan blive lunere, få en lavere varmeregning og en højere værdi ved fx at efterisolere eller forbedre varmeanlægget.”

Det er meget hurtigt at tjekke boligens evt. energimærke. Du indtaster den konkrete boligs adresse her, og så får du de oplysninger, du skal bruge.

Få kolleger og medarbejdere med som Energivejleder

Når man er uddannet Energivejleder, står man meget bedre rustet til at tale med husejerne om energiforbedringer. Så du kan roligt opfordre dine kolleger eller medarbejdere til også at tage på Energivejlederkursus. Læs om datoer for kommende kurser.

Der er nu 4.078 uddannede Energivejledere i Danmark.